Fahrid Murray Abraham, născut la 24 octombrie 1939, este un actor american. A devenit cunoscut în anii 1980, după ce a câştigat premiul Oscar pentru Cel mai bun actor pentru rolul său în Amadeus, şi a apărut în multe roluri în filme, seriale de televiziune şi în principal pe scena.

Abraham s-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania, fiul lui Josephine, o casnică, şi al lui Fahrid Abraham, un mecanic auto. Tatăl său a fost un creştin sirian care a emigrat din Siria în timpul foametei din anii 1920; bunicul patern a fost cantor în Biserica Ortodoxa Siriana.

Mama lui Abraham, unul din cei paisprezece copii, a fost italianca americana şi fiica unui imigrant care a lucrat în minele de cărbune din Pennsylvania de Vest. Abraham a fost crescut în El Paso, Texas, în apropiere de frontiera mexicana. Se pare ca el a fost un membru al unei bande în timpul adolescentei.

A urmat cursurile Colegiului de Vest Texas (mai târziu numit Universitatea din Texas, la „El Paso”), unde a fost recunoscut ca cel mai bun actor in Alpha Psi Omega pentru portretizarea unei capetenii indiene, în „Comanche Eagle” în intervalul 1959/60. A studiat la Universitatea din Texas, Austin, apoi a studiat cu Uta Hagen în New York. El a început cariera în calitate de actor de teatru debutând în Los Angeles in producţia lui Ray Bradbury “Wonderful Ice Cream Suit”.

Abraham si-a făcut debutul pe ecran jucand rolul unui şofer de taxi, în productia lui Neil Simon “Prizonierul din Second Avenue”. Abraham mai poate fi vazut ca unul dintre ofiţerii de poliţie sub acoperire, împreună cu Al Pacino în “Serpico” a lui Sidney Lumet (1973). De asemenea, el apare foarte devreme în “All the President’s Men” ca fiind unul dintre ofiţerii de poliţie.

Până la rolul său aclamat în Amadeus, Abraham a fost perceput de publicul spectator intr-o reclama dintr-o serie de spoturi de televiziune pentru Fruit of the Loom. A lucrat cu Al Pacino din nou în filmul cu gangsteri “Scarface” în 1983, jucând rolul traficantului de droguri Omar Suarez. Abraham a câştigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor pentru rolul său ca Antonio Salieri în Amadeus (1984). După “Amadeus” el s-a concentrat în principal pe piese de teatru clasice, şi a jucat în multe productii shakespeariene, cum ar fi Othello şi Richard III, precum şi multe alte piese de Samuel Beckett, Gilbert şi Sullivan.

De asemenea este cunoscut pentru rolurile din Numele Trandafirului (1986), în care a fost Bernardo Gui, duşmanul lui William (Sean Connery) din Baskerville, in Mighty Aphrodite (1995) al lui Woody Allen, Ahdar Ru’afo în “Star Trek: Insurrection” (1998), şi in Finding Forrester a lui Gus Van Sant (2000). Abraham s-a concentrat pe munca de scena de-a lungul carierei sale, oferind performanţe notabile ca Pozzo în producţia lui Mike Nichols “Waiting for Godot”, Malvolio “Twelfth Night” de la New York Shakespeare Festival, si Shylock în “The Merchant of Venice, la Teatrul Swan, o parte din Royal Shakespeare Company.

Abraham are totusi un profil scazut ca actor de film de cariera datorita atribuirii de catre Academia Award a poreclei de cobe Oscar: deşi a câştigat un Oscar nu a reuşit să menţină un trend ascendent în carieră, intrând într-un con de umbră.

Lara Mob Design - MDF vopsit si sticla vopsita, mobilier din PAL si lemn masiv

Filme online subtitrate cu F. Murray Abraham

8 filme
 • Amadeus (1984) 8.3

  Amadeus (1984)

 • Finding Forrester (2000) 7.3

  Finding Forrester (2000)

 • Last Action Hero (1993) 6.1

  Last Action Hero (1993)

 • Nostradamus (1994) 5.8

  Nostradamus (1994)

 • Serpico (1973) 7.8

  Serpico (1973)

 • The Bridge of San Luis Rey (2004) 5.1

  The Bridge of San Luis Rey (2004)

 • The Grand Budapest Hotel (2014) 8.4

  The Grand Budapest Hotel (2014)

 • The Name of the Rose (1986) 7.8

  The Name of the Rose (1986)

Dezmembrari si tractari auto Salcea, Suceava
Patut bebe, patuturi copii