Filme 1940

9 filme
Sortare: Data | Nume | | Sorteaza ascendent
Vezi:
 • The Shop Around the Corner (1940) 8.1

  The Shop Around the Corner (1940)

  Magazinul de dupa colt - S-a numarat printre cele mai bune zece filme ale anului 1940. Cand inimosul patron al magazinului Matuschek’s, care-i poarta numele, o angajeaza pe Klara Novak, nici ea, nici Alfred Kralik, alt angajat, nu-si pot reprima o profunda antipatie reciproca. Fiecare dintre ei are in gand un model; fara sa stie unul de actiunile celuilalt, amandoi corespondeaza la post-restant cu cineva; si, in realitate, s-au indragostit de persoana cealalta, careia nu-i cunosc nici macar numele... Ecranizare a piesei lui Nikolaus Laszlo.

 • The Sea Hawk (1940) 7.8

  The Sea Hawk (1940)

  Corsarul - Geoffrey Thorpe este unul dintre corsari, un pirat in slujba majestatii sale regina Elizabeta I. In ajunul razboiului anglo-spaniol, acesta distruge un galion spaniol care ii avea la bord pe ambasador, Don José Alvarez, si pe nepoata sa, Doña Maria, veniti sa asigure Anglia de intentiile pasnice ale Spaniei. Public, regina da ordine sa fie restransa miscarea corsarilor. Suspicios, Thorpe ii marturiseste propriile nelinisti in privat si pleaca catre Panama, dar este tradat si cade in mana spaniolilor...

 • His Girl Friday (1940) 8.0

  His Girl Friday (1940)

  Mâna lui dreaptă - Hildy Johnson (Rosalind Russell), divorțată de Walter Burns (Cary Grant) - editor al unui important ziar din Chicago, îi face o vizită la birou pentru a-l anunța că este logodită și că se va mărita curând, adică ziua următoare, cu cel ales. Walter Burns nu vrea acest lucru în primul rând pentru că încă o iubește și, cel mai important, Hildy este unul dintre cei mai buni reporteri ai săi! Așa că îl somează pe unul dintre oamenii săi, Bruce Baldwin, să facă orice pentru a-l ajuta să-i schimbe decizia Hildei...

 • Arizona (1940) 6.0

  Arizona (1940)

  Phoebe Titus este o femeie cu un caracter puternic, dar caile o fac sa devina mai feminina atunci cand se indragosteste de California legata de Peter Muncie.

 • Foreign Correspondent (1940) 7.6

  Foreign Correspondent (1940)

  Filmul spune povestea unui reporter american implicat în spionaj în Marea Britanie. O serie de evenimente care dezvăluie o conspiraţie la nivel european vor duce în cele din urmă la un singur deznodământ pentru începutul celui de al 2-lea Război Mondial. Filmul se bazeaza pe memoriile lui Vincent Sheean din 1935. Redactorul şef al New York Globe este îngrijorat de situaţia politică din Europa şi puterea în creştere a lui Adolf Hitler şi a Germaniei naziste. Acesta îl numeşte pe Johnny Jones corespondent străin în Europa. Prima legătură a acestuia este Stephen Fisher, liderul 'The Universal Peace Party', cu care se întâlneste la o petrecere dată de Fisher în onoarea unui diplomat olande...

 • The Great Dictator (1940) 8.5

  The Great Dictator (1940)

  Dictatorul - Mai în glumă, mai în serios, cineva a încercat să demonstreze odată că Chaplin a făcut Dictatorul pentru că Hitler l-a enervat copiindu-i celebra mustaţă. Lăsând butada deoparte, Chaplin rămâne printre primii cineaşti enervaţi în timp util, până la o explozie pamfletară fără precedent în filmul american, de tot ce înseamnă constrângere de tip fascist în viaţa individuală şi a colectivităţii. Rodica Lipatti - 1976 (Cinema)

 • The Grapes of Wrath (1940) 8.2

  The Grapes of Wrath (1940)

  Fructele maniei - "Odiseea unei familii de tarani saraci, expropriati in timpul anilor '30 de la ferma Oklahoma si care pleaca cu un camion hodorogit in California, in cautarea unei vieti mai bune." - Maurice Bardeche, Robert Brasillach - 1954 (Histoire du cinema)

 • Pinocchio (1940) 7.6

  Pinocchio (1940)

  Pinocchio este cel mai inovator şi substanţial film al lui Disney. Virtuozitatea tehnică n-ar însemna nimic dacă nu ar duce la un rezultat atât de frumos. Leonard Maltin - 1973 (The Disney Films). Pinocchio este un film de animaţie lansat pe 7 februarie 1940 în Statele Unite, produs de Walt Disney şi regizat de Ben Sharpsteen şi Hamilton Luske. Este al 2-lea film din seria de filme animate Disney, serie care a început în 1937 o dată cu Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, şi filmul de animaţie clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile. Este bazat pe povestirea Aventurile lui Pinocchio a lui Carlo Collodi.

 • Fantasia (1940) 7.8

  Fantasia (1940)

  Un desen animat inovator si revolutionar, realizat de Walt Disney, care combina muzica clasica europeana si imaginile pline de fantezie, prezentat de Leopold Stokowski si Orchestra din Philadelphia. "Ucenicul vrajitorului" il are ca protagonist pe Mickey Mouse, un vrajitor talentat care isi depaseste limitele. "Incoronarea primaverii" prezinta povestea evolutiei, de la animalele unicelulare pana la moartea dinozaurilor. "Dansul orelor" este un balet comic interpretat de struti, hipopotami, elefanti si aligatori. "Noapte pe muntele plesuv" si "Ave Maria" evoca lupta dintre lumina si intuneric cand demonul noptii este alungat de inceputul unei noi zile.