Filme 1949

5 filme
Sortare: Data | Nume | | Sorteaza ascendent
Vezi:
 • The Fountainhead (1949) 7.1

  The Fountainhead (1949)

  Howard Roark(Gary Cooper) un arhitect idealist intră în afaceri dubioase unde face un ”hobby” pentru o femeie, Dominique Francon (Patricia Neal), căsătrorită…

 • Under Capricorn (1949) 6.2

  Under Capricorn (1949)

  Tropicul Capricornului - In 1831, irlandezul Charles Adare ajunge in Australia cu speranta de a se imbogati. El spera sa obtina ajutorul varului sau, proaspat ales in functia de guvernator, pentru indeplinira planului sau. Ajuns in Australia se intalneste cu un mosier foarte bogat , ex-condamnat , Sam Flusky, care vrea sa faca afaceri cu el. Acceptand invitatia acestuia de a lua cina acasa la el, Charles o intalneste pe nevasta lui Sam, Henrietta, pe care o cunoaste din copilarie, de cand aceasta locuia in Irlanda. Henrietta este o acloolica si e pe punctul de a innebunii. Charles in incercarea lui de a o salva va scoate la iveala un secret al sotilor Flusky.

 • She Wore a Yellow Ribbon (1949) 7.4

  She Wore a Yellow Ribbon (1949)

  Ultima misiune - Impreuna cu "Fort Apache" si "Rio Grande", filmul face parte din trilogia dedicata de regizorul cavaleriei americane. Capitanul Nathan Brittles primeste o ultima misiune inainte de pensionare: sa le puna la adapost pe sotia comandantului sau si pe nepoata acesteia din fata unui atac al indienilor.

 • The Adventures of Ichabod and Mr. Toad (1949) 7.2

  The Adventures of Ichabod and Mr. Toad (1949)

  Filmul e format din doua parti, bazate pe doua povesti celebre. Prima jumatate e o adaptare dupa "Legenda lui Sleepy Hollow", despre un profesor de scoala, Ichabod Crane, care e indragostit de Katrina. Fostul iubit al Katrinei, Bones, incearca sa-l sperie pe Crane, povestindu-i despre Calaretul fara cap (care desigur ca apare exact in acea noapte). A doua parte e povestea unui aristocrat imatur, Mr. Toad, care ajunge in inchisoare dupa ce e acuzat de furtul unei masini de curse. Prietenii lui incearca sa-l scoata din puscarie si sa arate cine sunt adevaratii hoti.

 • Ladies of the Chorus (1949) 6.1

  Ladies of the Chorus (1949)

  Piaza rea - Legendara Marilyn Monroe joaca in cel de-al doilea ei film in rolul reginei in devenire Peggy Martin, al carei blond stralucitor o face un star intre PIEZELE RELE. Peggy reuseste sa fure spectacolul si inima unui burlac tanar si bogat. Dintr-o data se trezeste cu o multime de orhidee si promisiuni pentru o viata mai buna departe de cerintele scenei. Dar mama ei este de alta parere. Mae Martin, o doamna inca sexy, stie in primul rand ca o poveste de dragoste de genul asta se poate sfarsi in lacrimi si o poate readuce din nou in lumea scenei. Si cand lumea de salon afla despre trecutul ei de dansatoare, Peggy ajunge sa creada ca poate mama ei a avut dreptate, pana in momentu...